Stadswandeling Groen & Royaal

Stadswandeling Groen & Royaal

Ontdek Apeldoorn’s royale verleden en duurzame toekomst

In de straten van Apeldoorn liggen bijzondere verhalen verborgen die je zelf ontdekt in Stadswandeling Groen & Royaal. Wat ooit begon als dorpje op de kruising van handelswegen groeide uit tot een van de groenste gemeenten van Nederland. De geschiedenis van Apeldoorn heeft dankzij Paleis het Loo een royale tint, die in deze interactieve audiotour uit de doeken wordt gedaan.

Stadswandeling Groen & Royaal biedt voor elk wat wils met twee versies. Ga jij voor de korte kennismaking van 2,5 km of ga jij voor het hele verhaal met de uitgebreide versie van 5 km waar je bij maar liefst 19 bezienswaardigheden stil staat. Kies je eigen tempo en beleef de geschiedenis hoe jij wil.
Apeldoorn is een plek waar koninklijke verhalen over stadhouders en koningen zich vermengen met de groene geschiedenis van de Veluwe. Loop deze stadswandeling als ontdekkingsreis tijdens je bezoek aan de stad — je zult Apeldoorn op een andere manier beleven.

Zo is de Veluwe meer dan een trekpleister waar je vandaag de dag rust en ruimte vindt. Al in de middeleeuwen trok het grootse groen veel mensen naar het dorp Apeldoorn en zelfs Paleis het Loo ontstond door de aantrekkingskracht van het natuurgebeid.

Ben je klaar voor een reis door Apeldoorns groene en royale erfgoed? Download de Apeldoorn Stories-app — gevuld met nog veel meer interessante audiotours — en ontdek Stadswandeling Groen & Royaal. Ervaar de verhalen, de schoonheid en visie van een stad die trots is op haar verleden en enthousiast werkt aan een duurzame toekomst.

Praktische informatie

Startpunt

CODA museum

Parkeren

Parkeergarage Marktplein op 5 minuten wandelen

Afstandduur

Circa 5 km in 1,5 uur

Station

Station Apeldoorn op 8 minuten wandelen

Type

audiotour

Fiets

Fietsenstalling voor CODA

Taal

Nederlands