Royal Ride

Royal Ride

Ontdek het koninklijke spoor van Apeldoorn met de nieuwe belevingsfietsroute Royal Ride. De route leidt deels langs de voormalige spoorlijn ‘Koningslijn’. Willem III sloot in 1876 deze lijn aan  voor Apeldoorn. Voor zijn eigen gemak – nu hoefde hij niet meer de koets te nemen van Paleis Het Loo naar Arnhem – maar ook in het belang van het dorp, dat gestaag begon te groeien. Tot 1950 reden over deze Koningslijn royals als regentes Emma en Koningin Wilhelmina.

De Royal Ride loopt vanaf het kunstwerk ‘De Kus’ op het Stationsplein van Apeldoorn via verrassende tussenstops, bijzondere vergezichten en koninklijke haltes naar Paleis Het Loo. Tip: combineer de Royal Ride met een bezoek aan het heropende Paleis het Loo. Ontdek het oude, koninklijke Paleis Het Loo, beleef de ondergrondse uitbreiding en geniet van de schitterende collectie historische voorwerpen, de tuinen en de fraaie stallen met oude koetsen en oldtimers.
Na Paleis Het Loo vervolgt de Royal Ride weer richting de binnenstad. Onderweg luister je naar verhalen over geschiedenis van de Oranjes in Apeldoorn. Na afloop van de Royal Ride kun je je fiets gratis stallen bij de bewaakte fietsenstalling aan de Paslaan. Daar vind je in de buurt allerlei cafés en restaurants waar je gezellig kunt nagenieten.

Download de Apeldoorn Stories app en beleef deze audiotour op de fiets. De app is beschikbaar voor Apple en Android.

Neem voor de beste beleving een telefoonhouder voor je fiets en je oortjes mee!

Praktische informatie

Startpunt

Station Apeldoorn

Afstandduur

12 km

Station

Station Apeldoorn

Type

audiotour

Taal

Nederlands, Engels, Duits