Bijzonder Berg & Bos

Bijzonder Berg & Bos

Er liggen veel verhalen verborgen in Stadspark Berg & Bos, die je allemaal ontdekt tijdens deze verrassende audiotour. Wandel langs twaalf punten en ontdek hoe deze bijzondere plek is ontstaan. Een plek die deze zomer nog mooier wordt aangekleed door de boomkroonjuwelen: vier werken van Apeldoornse kunstenaars die je ontdekt tussen het groen. Terwijl de boomkroonjuwelen ons herinneren aan de rijke geschiedenis van de stad, beleef je in deze audiotour de ontstaansgeschiedenis van dit prachtige stadspark.

Het park is namelijk meer dan een park; het vertelt interessante verhalen over de veranderingen van deze plek en zelfs de stad. Hoor hoe de grootste plannen van een burgemeester vorm gaven aan het gebied en hoe honderden handen de vijver aanlegden. Beluister de verhalen over gigantische evenementen met honderdduizenden bezoekers en hoe alles in dit park volgens een plan is vormgegeven om jou als bezoeker te blijven verrassen.

Laat je aan de hand meenemen langs elke bocht waar het verhaal van dit park veranderde. Wat ooit alleen een grote zandvlakte was, is tegenwoordig een prachtig stadspark waar mensen al decennia lang komen om te genieten van het groen. We staan stil bij bijzondere plekken, zoals het theehuis, de bosvijver en de acaciahal – plekken die vertellen over de transformatie van dit park.

Beleef deze audiotour in Berg & Bos met Apeldoorn Stories, de app vol prachtige verhalen over de stad.

Praktische informatie

Startpunt

Theehuis Stadspark Berg en Bos

Parkeren

Parkeerplaats Berg en Bos

Afstandduur

Circa 1 km in 45 min.

Type

audiotour

Fiets

Naast de ingang aan de J.C. Wilslaan

Taal

Nederlands