Canadian Walk

Canadian Walk

Op 17 april 1945 werd Apeldoorn bevrijd en met Canadian Walk ontdek je voor het eerst deze bijzondere gebeurtenis in een indrukwekkende audiotour.

We nemen je mee vanuit Canada langs de stranden van Normandië tot aan de Apeldoornse stadsgrens, waar dappere mannen onze voorouders bevrijdden. Volg de soldaten die voor ons vochten en vielen van bootcamp tot bevrijding in deze intense tocht, toen én nu.

Beleef de 26 bijzondere en persoonlijke verhalen van veteranen en verzetsstrijders en loop even in hun natte, versleten en soms loodzware schoenen. Terwijl de Tweede Wereldoorlog woedt strijden zij voor onze vrijheid. Ontdek en herdenk het tijdens de Canadian Walk – opdat wij nooit vergeten. Download de Apeldoorn Stories app en ga op pad.

Op de route vind je jaarlijks van 17 april tot en met eind september een aantal vitrines waarin gerelateerde objecten tentoongesteld zijn.

Praktische informatie

Startpunt

Canadees bevrijdingsmonument 'Man met twee Hoeden' aan de Loolaan

Parkeren

Loolaan (gratis)

Afstandduur

Circa 2,1 km in 60 - 90 minuten

Station

Bushalte Gedenknaald

Type

audiotour

Fiets

Fietsenrek aan de overkant van het startpunt

Taal

Nederlands, Engels en Duits

Toegankelijkheid

Rolstoeltoegankelijk

Wat is de route?

Vanaf het startpunt loop je via de Loolaan, langs de Grote Kerk van Apeldoorn naar het Oranjepark.
Vanaf daar wandel je richting de binnenstad, waar het eindpunt van de audiotour zich bevindt.

Kan ik onderweg ergens rusten en eten en drinken?

Op de route zijn 2 horecagelegenheden: De Bon Vivant en Zenzez Hotel & Lounge. Het eindpunt ligt in de binnenstad van Apeldoorn, dus daar zijn vele horecagelegenheden te vinden, van lunchrooms tot restaurants.

Wanneer zijn de vitrines te bekijken?

Op de route vind je jaarlijks van 17 april tot en met eind september een aantal vitrines waarin gerelateerde objecten tentoongesteld zijn.

Wat moet ik niet vergeten?

Voor de beste beleving is het handig om gebruik te maken van een headset of oortjes. Zorg voor een volle accu bij de start van de audiotour. Ook een powerbank kan handig zijn.

Veelgestelde vragen

Ik heb vragen over Apeldoorn Stories. Waar kan ik terecht?

Als je een vraag hebt over Apeldoorn Stories of één van de routes, vul dan het contactformulier in. Je ontvangt binnen twee werkdagen antwoord via e-mail.

Kan ik onderweg ergens eten en drinken?

Ja, alle routes in de Apeldoorn Stories app voeren je door – of rondom – de binnenstad van Apeldoorn. In de binnenstad van Apeldoorn vind je veel leuke eet- en drinkgelegenheden. Voor meer informatie over het aanbod verwijzen we je graag naar uitinapeldoorn.nl. Je kan ook het contactformulier op deze website invullen voor tips en advies! Je ontvangt dan binnen twee werkdagen reactie via e-mail.

Ik wil een audiotour lopen. Hoe pak ik dit aan?

Wat leuk dat je een audiotour wilt lopen! Het enige dat je daarvoor nodig hebt is je smartphone met een volle batterij, oortjes en de Apeldoorn Stories app. De app is gratis te downloaden in de App Store en via Google Play. Wij raden je aan om de app alvorens het lopen te installeren wanneer je een wifi-verbinding hebt. Meer informatie over het lopen van een audiotour middels de Apeldoorn Stories app vind je hier. Ontdek alle routes, onbeperkt en gratis.

Voor wie is Apeldoorn Stories bedoeld?

In de Apeldoorn Stories app vind je diverse audiotours in en rondom de binnenstad van Apeldoorn. Er zijn routes voor jong en oud in verschillende thema’s. Leuk voor bezoekers, maar zeker ook voor inwoners van Apeldoorn. Wedden dat je ook als Apeldoorner heel veel nieuwe ontdekkingen doet?

Wat is een audiotour?

Een audiotour in de Apeldoorn Stories app is een rondleiding door Apeldoorn. Er zijn verschillende thema’s, waardoor jong en oud een bijzondere route kunnen volgen door de stad. Ontdek alle routes, onbeperkt en gratis: van apenspeurroute tot indrukwekkende bevrijdingsroute.

Het enige dat je daarvoor nodig hebt is je smartphone met een volle batterij, oortjes en de Apeldoorn Stories app! De app is gratis te downloaden in de App Store en via Google Play.

Wat moet ik meenemen?

Voor de beste beleving is het handig om gebruik te maken van een headset of oortjes. Zorg voor een volle batterij van je smartphone bij de start van de audiotour. Het kan handig zijn om de app alvorens je gaat lopen te installeren wanneer je een wifi-verbinding hebt. Ook een powerbank meenemen kan handig zijn.

Zijn alle audiotours gratis?

Ja, alle audiotours in de Apeldoorn Stories app zijn gratis. Je kan de routes onbeperkt en op elk moment ontdekken. Wanneer het jou het beste uitkomt! De app is gratis te downloaden in de App Store en via Google Play.

Zijn alle audiotours rolstoeltoegankelijk?

Alle audiotours in de Apeldoorn Stories app zijn rolstoeltoegankelijk. De routes zijn centraal gelegen en in en rondom de binnenstad van Apeldoorn uitgezet.